She really impresses me

om jag vore kille eller homosexuell så skulle jag lätt satsa på att bli ihop med antingen min frisör eller hon som höll i gympa 2 passet idag. japp. utan tvekan. dock är jag ju inte det så jag nöjer mig med min lilla crush.

i alla fall misstänker jag strakt att jag kommer ha problem med att gå i morrn. eller ja, det kommer se ut som om jag precis gjort på mig och därför går lite konstigt på grund av obehaget. men bara så ni vet, det är träningsvärk. det var ett grymt bra pass. jag kunde inte andas på slutet samt att allt det jag ätit under dagen var farligt nära på att göra ett återbesök i min mun.

genom mitt liv har jag stört mig på en grej som jag nu måste ta upp här. är det bara jag eller finns det bara fyra personer som är bakgrundspratare i alla reklamer? som dessutom på något jävla skumt sätt verkar ha fått jobb som programpresentatörer på 6:an och 3:an och 5:an! wtf! liksom. det finns gubben som är bengt magnusson wannabe, den hysteriska killen som försöker vara cool, den väldigt alldagliga kvinnan som försöker vara mogen och sen hysteriska bruden som halvskriker. och varför, VARFÖR, är det en kille som är bakgrundspratare i ALLA sminkreklamer? ok att smink inte bara är för tjejer men när det är en tjej med på bilden så kan det väl ändå få vara en tjej som pratar? samma sak gäller reklamer för rengöringsmedel. det är en brud som gör arbetet medan en gubbe pratar om hur fantastiskt det är. 

och den absolut mest fantastiska reklamen är den för vileda tror jag. när dom pratar om hur bra och effektivt det är så att man har tid till andra roligare saker samtidigt som man får se vad dessa andra och roligare saker är, så som att träna. för det är det roligaste man som tjej kan göra när man inte håller hemmet rent. wtf! 

nä, nog om reklamer och tillbaka till roligare saker, mig! yey!

så, hårklippning så fort som möjligt. det börjar bli löjligt nu. i natt vaknade jag av att mitt hår hade lagt sig runt halsen och strypkänslan slog in. som sagt, det börjar bli löjligt nu. men jag tror inte att jag vågar klippa helt av, sånt där hör till ungdomen
? så det får bli en liten topping på typ 10 cm. jag tror det kommer bli grymt.

nu jäklar ska det bli lite skivtavleplanering och kanske något avsnitt av bert och sen natt.
så, nog om mig. how about you?


Combat Honey - The Wannadies

Lazy confessions, crazy intentions

jag har insett att somliga (främst jag. eller faktiskt mest bara jag.) borde förbjudas att ha med telefon vid utgång. eller kanske inte förbjudas men definitivt inte få skicka en jävla massa meddelanden. förlåt. tur bara att jag har grymt många fria sms. men i alla fall. jag tycker även att man borde kunna radera kommentarer som man gjort i folks bloggar. DET hade varit en hit.

väldigt bra kväll för övrigt. speciellt eftersom jag inte känner av något knappt idag. då måse man liksom ta aför givet att det var en bra kväll. rolig fest hos elin och helt ok utgång på corona.
 
jag tror nog att den absoluta höjdpunkten var max besöket samt att supermannen går på kryptonit var på när jag skulle äta. och så här i efterhand inser jag att det kansek inte var den bästa idén ever att köpa en massa extra smält ost eftersom jag nu har 3 ostdippar i kylen men ingenting att äta till. man kanske skulle ta en sväng till ica sen och slå på stort.

under stadsbesöket i fredags så lyckades jag i alla fall få tag i lite LP skivor till min vägg. eller ja, 4 stycken av 18 eller 20 men det är ju i alla fall en liten bit på vägen. vill dock gärna hitta en billig pixies skiva. då tror jag att jag skulle vara riktigt glad.

nu ska det bli frulle och tv
(som jag misstänker sjunger på sista versen eftersom den i smyg sprakar lite grann när man sätter på den). ha en fortsatt bra dag.


Lazy Confessions - The Moldy Peaches

sömn

jag gillar verkligen känskan av att vara bortdomnad. den där som man får av alkohol i typ lagom mängder. jag gillar även smält ost. och potatis i alla dess former.

jag tror att jag kommer få en grym vår och sommar. min standard är hög.

nu, lite fika med ost och potatis och kanske en film. men definitivt jävligt mycket sömn. jag satsar på 12 timmar.


The brew's in all of you

jag gillar verkligen personalen på blodgivningen. först när man kommer dit så ler dom mot en och skojar ltie försiktigt. sen när man får gå in i det hemliga rummet så sa sökterksan efter en titt på mina papper: åhh, vilket bra blodvärde du har! dricker du ordentligt? när jag svarar jag är hennes kommentar: fantastiskt! men du, du får med lite järntabletter för säkerhetsskull, samtidigt som hon ler lite finnurligt. sen när man kommer in och ska börja ge blod så är dom så himla snälla. min första gång där så frågade dom vilken arm som dom skulle ta från. jag sa att det nog gick från båda så dom bad mig dra upp ärmarna. kommentaren var: men så fina ådror! ja, här kan vi verkligen ta från båda!.

den här gången så småpratade dom lite i början. och under hela tiden som man satt och fikade så kollade dom så man inte hade svimmat eller så och varje gång så ler dom lite. jag gillar verkligen personalen på blodgivningen.

nu är man dessutom ett glas rikare. fan också någon deciliter eller så fattigare.

ck2 började idag. jag ahr inte så höga förväntningar. eller klassen verkar grym och detsamma gäller läraren men själva kursen är ungefär inte kul alls. det är precis samma saker som vi gjorde i ck1:an. men vi har i alla fall fått en bra lärare till skillnad från elin och ylva dom stackarna.

nu måste jag nog tusan sova för jag är trött som fan. och inte ser jag fram emot det vi ska göra i morrn. möjligtvis att hänga med barnen i klassen men that's it!

let's hitta lite balans, why don't we?
nu natt. tidigaste på länge. men fan så skönt.


Skin Receiver - Auf Der Maur

rubrik kommer.

om jag inte var så fantastiskt risig just nu så hade jag städat upp röran i min lägenhet från igår. det luktar öl och vin överallt. men jag ska skriva iordning min uppsats och försöka att inte be till toalettguden, så städningen får vänta.

men det var en bra kväll. mycket dans. med dans menar jag mer hopp nästan i takt med musik.

nu ska jag lägga mig ner lite för sittande position var ingen hit just nu.

The same old rain

idag, den, vad det nu är för datum typ 15 eller 16, januari så regnar det ute. i januari. i umeå. återigen ställer jag mig frågan, varför flyttade jag hit? jo, för jag trodde att det kanske skulle finnas en liten strimma chans till snö så här års. men nu så är det fan värre än en jävla norrköpingsvinter. där kan man i alla fall ibalnd se gräset. här kan man inte se gräset för det ligger ett grått lager is över. jo, och glömde jag säga att det REGNAR? i januari.

i alla fall. i dag har jag varit väldigt ambitiös, eller, jag har tvättat men det är samma sak. jag har också lagt mina sista pengar på att fylla på mitt kopieringskort så jag har kunnat skriva ut en massa uppsatser som det var meningen att jag skulle läsa idag. än så länge har jag läst en. men det är den jag ska opponera på så det känns lugnt. i stället för att läsa dom där uppsatserna så har jag läst 2 böcker. jag läste även 2 stycken igår.

ojojoj vad hon är bra på att läsa, förstår jag att du tänker. och ja, det är jag. men i just det här fallethandlade det om ungdomsböcker som jag dessutom läst tidigare. jag kände en stark längtan att läsa om mina gamla högstadeifavoriter och har nu snart läst klart i morgon när kriget kom serien. efter den blir det nog lite plats på scen, en liten kärlekssång och trollkarlens slott
(som det dessutom finns en film som är baserad på den. den heter det levande slottet och är gjord av samma som gjorde spirited away).

jag tyckte alltså att det var mycket mer givande att läsa gamla böcker för kanske 7:de gången än vad det var att läsa uppsatser. jag kommer bli en superb lärare.

på lördag ska jag har klassfest i mitt enkla hem. jag ska försöka att få upp lite mer tavlor och grejer innan dess men om jag känner mig själv så kommer det dröja minst ett halvår till innan jag gör något. men dom är i alla fall färdiginramade och grejer. jättefina tavlor. på riktigt. det är från kort som vi tog i australien förra året.
 
image36
ett träd som var ihåligt. det hade växt runt ett annat träd som sen hade dött.

som bilden ovan fast på lite andra träd. dom är från regnskogen i dom norra delarna vid barriärrevet.
funderar starkt på att göra ett australien inlägg om resan typ "australien, ett år senare- vad gör dom nu?" och spännande musik i bakgrunden likt den som finns under odm reklamer när dom berättar om vad som ska hända på outsiders.

anyway, festen ja. jo. kruxet är att jag nu har precis 100 riksdaler kvar så det borde räcka till inträde samt den billigaste ölen ever. eller om bartendern vill ge mig 2 för en så är jag pepp på det med... förra helgen fick jag 2 för 50. kanske inte var någon jätte grej men det var i alla fall 20 billigare än vad den egentligen skulle ha varit. min andra cider fick ylva.

en fin helg den förra. jag kom fram till hela tre slutsatser:
1. snöänglar i blötsnö resulterar i en blöt snöängelgörare
2. jag älskar ost
3. robin och ylva är inga våldtäktsmän

hoppas den här helgen blir finfin den med. jag misstänker det. ska bara städa lite först.

måste även säga att min dator är, och har varit i någon vecka nu, lite sjuk. det börjar på 400Mb minne ledigt för att sedan gå ner till noll. när den är på noll så hoppar den sen upp till 400 igen. när den började hade jag 3Gb kvar. jag hatar den. jag väntar på att få återställningsskivorna samt att få låna en extern hårddisk så jag kan spara mina bilder, filmer och musik. visserligen ligger dom på en annan del men om jag återställer så försvinner tydligen det med. kul jul. det var bara det jag ville säga.

nu blir det rengöring av sig själv samt renbäddning. sen lite kvällslektyr i form av en uppsats och kanske en bok. salut!


Raindrops+Sunshowers - The Smashing Pumpkins

'Cause it's all those little things

ja, så är det alltså meningen att man skulle ha varit ambitiös och skrivit sin uppsats för ett tag sen, eller i alla fall ha den klar nu. nu är ju inte jag ambitiös och har aldrig varit alltså sitter jag och försöker nu. så jag har alltså 21 timmar och 58 minuter på mig. men wtf, värre saker har man väl råkat ut för.

men, istället för att skriva så sitter jag och pratar på msn med tomas, elin, angelika och ibland ylva. mycket produktivt måste jag säga. speciellt samtalen med tomas. vi har båda lika mycket kvar att skriva och ändå så handlar våra samtal av någon skum anledning alltid om helt andra grejer. och idag, för att det är en sån sjukt tråkig dag så ska jag exemplifiera. alltså, samtal mellan tomas och jo-hanna, msn-style:
 

Jo-Hanna säger:

jag funderar på att ha som sista bild antingen den när infödingarna dyrkar tintin eller den när jag är och "sover" i en opium håla

Jo-Hanna säger:

inte jag utan han

Jo-Hanna säger:

freudiansk felsägning

Tomas säger:

hahahaha!

Tomas säger:

där du sover i en opiumhåla vore ju en perfekt avslutning!

Jo-Hanna säger:

det är jag som vill sova i en opiumhåla

Tomas säger:

"såhär ser det ut när jag skriver uppsats"

Jo-Hanna säger:

hahaha

Jo-Hanna säger:

hahahahaha!

Tomas säger:

kan egentligen inte bli bättre

Jo-Hanna säger:

ahhh, varför sa jag att jag ville träna. det här är ju ehlt sjukt

Tomas säger:

en sån där grej som ******* skulle kunna göra

Jo-Hanna säger:

haha

Jo-Hanna säger:

jag ska satsa på det till nästa termin

Jo-Hanna säger:

den nya ******* c'est moi!

Tomas säger:

haha1

Tomas säger:

det ska jag också göra. jag ska vara helskum.

Jo-Hanna säger:

haha. och sen när folk ser oss på lunchen. vi kan typ ta ett helt fik i anspråk för att ingen vill sitta med oss

Tomas säger:

det är skitbra. helst ska man sitta och äta en frukt och stirra rakt ut i tomma intet.

Tomas säger:

eventuellt rita nånting, fult givetvis.

Jo-Hanna säger:

hahaha ja!

Jo-Hanna säger:

typ en enhörning

Tomas säger:

exakt

Jo-Hanna säger:

som napoleon

Jo-Hanna säger:

eller ett porträtt på slumpvis person och sägga att skuggan över läppen var det svåraste

Tomas säger:

precis!

Jo-Hanna säger:

det ska du säga till tjejer i alla fall

Tomas säger:

och på föreläsningar ska jag allitid äta knäckebröd med marschmallows på, och tugga högt och ljudligt.

Jo-Hanna säger:

jag ska säga att skuggan vid brösten var det svåraste till killarna

Jo-Hanna säger:

hahaha

Tomas säger:

haha!

Jo-Hanna säger:

jag ska ha typ kola i fickan, utan papper runt

Tomas säger:

så fort någon säger "eh" vid en föresläsning ska jag skratta högt och peka på personen.

Tomas säger:

yummie!

Jo-Hanna säger:

hahahaha!

Tomas säger:

jag ska ha bredbar leverpastej insmetad på hela kroppen, under kläderna.

Tomas säger:

fast ingen ska veta det.

Jo-Hanna säger:

hahah!

Tomas säger:

det ska bara lukta lite suspekt.

Jo-Hanna säger:

man ska bara se jävligt förnärmad ut i fall någon säger något

Tomas säger:

haha


(ok, långt inlägg men kul. och jo, jag skrive rinte bättre än så när jag är på internet, orkar liksom inte bry mig men jag kan stava när jag skriver för hand. helt analfabet är jag inte...)

det är alltså det här samtalen går ut på. och om man inte pratar om sånt så snokar man i andra människors bloggar. jag har hittat den roligaste bloggen ever. det är en brud som älskar per gessle och som har kommenterat en massa i tomas blogg om just per gessle. flickan är 15 år och under sin beskrivning kan man läsa följande:
Mina intressen

Rida

Musik (Per Gessle <3)

Skriva låtar

Internet

Kompisar
Jag gillar

Hästar (L)

Per Gessle <3

Att skriva låtar

Per Gessle's kropp :D

Spela gitarr

Jag gillar inte

Falska rykten

Svikare

Dumma människor

Emo-musik

Folk som snackar skit om Per Gessle :/

bruden är helkul. hon skriver om hur mycket hon älskar per gessle och om hennes jobbiga prov och om hennes vänner. jag gillar speciellt en kommentar i hennes komentarlista där hennes kompis skriver:
Du sa på msn att vi var vänenr igen så jag hoppas att vi är det ;)

fucking hillarious!

men en liten tanke som slår mig när jag sitter och läser är dom totala likheterna i språket. eller totala och totala, men vissa. är det verkligen så att min språkbegåvning ligger på samma nivå som en gesslefanatisk liten snorunge utan någon som helst självdistans? kan det verkligen vara så tragiskt? sen tröstar jag mig med att jag går ju faktiskt på universitetet och skriver uppsatser och har mig. det som jag helst inte vill tillägga i den tanken är att mina uppsatser för tillfället suger och att min text inte ens känns som min egen. jag har aldrig någonsin skrivit en så dålig inledning som det är till den här jag håller på med nu. jag har ingen aning om hur jag ska kunna dra ut den redan jättedåliga texten så den täcker 10-12 sidor. kanske kan det vara så att den enda egentliga skillnaden mellen mig och den mycket obehagliga tonårsbruden är att jag är medveten om min totala brist på språkbegåvning. och då kan man ju fråga sig: varför pluggar jag till SVENSKLÄRARE? och svaret är: ingen aning, jag skulle ju bli kirurg eller kaféägare.

men men, saker blir aldrig som man tänkt sig. jag tror kanske att de thär blir bra, ska bara läsa igenom grammatiken igen...

ok, nu kan jag verkligen inte skriva här mer eftersom jag ska undersöka det mysitka livet som var Hergé och han skapelse Tintin och om denne verkligen är rasistisk eller vad. så gott folk.
over and out och på återseende.


Just A Girl - No Doubt


RSS 2.0