So it's not just gonna happen like that

så, påsken har varit en riktigt hit. besöket av systern var väldigt roligt. och väldigt promenadigt. vi har nog gått mer än 3 mil på tre dagar. helt sjukt. men sen har vi också ätit under hela den tiden vi inte varit och gått. och vi har ätit frukt för er än 200 kronor. vi har ävenn hunnit med ett gandhi besök och tonvis med godis. nybakat bröd till frulle tillsammans med ägg och frukttallrik. alla greys avsnitt, film och bio. det är helt sjukt vad man hinner med saker när man är vaken från 8-23 varje dag. ska nog satsa på sånna dagar från nu. 

i går var det fika här. mår fortfarande lite illa fast jag tror att det beror på att jag åt fika till frulle också. idag, början på mitt nya liv. det gäller att grunda ordentligt... men nu jävlar. nu ska jag bli sund. typ. eller nåt. 

kvar finns nu 5 ganska stora bitar morotskaka med glasyr, ett glasspaket fullt med american cookies kakor med ljusa och mörk choklad i samt 7oreokakor. är det någon som vill komma och fika? jag kan även erbjuda te, kaffe och kaffelatte. och saft som är sådär god. någon?

idag är det meningen att jag ska hinna skriva helst 3 men definitivt 2 uppsatser. än så länge har jag kommit en halv sida på den ena, tittat på två avsnitt av the riches samt lite tv. jag har även suttit 25 minuter i telefonkö hos försökringskassan för att snubben som jag pratade med förra gången uppenbarligen är en idiot. och 25 minuter i telefonkö på mobil är sådär billigt... 

jag är även lite ledsen/besviken över att det är sådan brist på pengar att umeåopen inte är ett alternativ för mig i år trots att det är saker jag verkligen skulle vilja se. det hela blev inte bättre av att att anders precis sa att om jag hade varit i norrköping en vecka så hade jag ikväll kunnat se johnossi och sen om några dagar obban
(dom som gör musiken i svart katt vit katt) vilket förmodligen kommer bli ett jäkla röj. att gå på det med joar och anders hade faktiskt varit riktigt bra. jävla skit ekonomi. inte heller kommer jag kunna åka och se på den nya bäbisen i maj eftersom jag redan lovat frisören att hon ska få leka med mitt hår den helgen så nu får jag se den när den är 3 månader istället när jag kommer hem i juli. fast å andra sidan så hinne rjga ju sy ett gosedjur under den tiden.

nästa helg kommer mamma och pappa och doms ka tydligen ta med sig alla mina saker då samt en tv och en symaskin. jag längtar verkligen efter symaskinen. jag ska sy så himla mycket då. måste även fixa 3 nya småtavlor eftersom systern tog med sig sina så nu är det nästan helt tomt på den väggen.

btw så vet jag vad jag ska vara på maskeraden, jag tror det kommer bli grymt bra. bara hoppas att folk vet vem det ska vara. 

nä, nu ska jag väl kanske sätta igång och skriva lite shit.
lev väl 


Hollaback Girl - Gwen Stefani

You've had your chance so say goodbye

en mycket rolig sak är att mina planterade dadlar har börjat växa, eller 2 av 5 i alla fall. jag har nog fan riktigt gröna fingrar. allt grönskar i min lägenhet!

festen i lördags var grym. en blandning folk som vanligtvis inte är tillsammans men resultatet blev perfekt. avslutningen för mig var kanske inte den bästa dock. men nu har jag i alla fall för en andra gång definitivt lärt mig att inte snusa en hel kväll..

jo, och jag måste också berätta om min mycket vågade impulshandlig idag. jag gav mitt namn och nummer till en väldigt fin och väldigt okänd kille på biblioteket. japp. det är sant. tyvärr hade han flickvän men verkar väldigt trevlig. och jag skyller det faktumet att jag faktiskt gjorde något och inte bara tänkte på det på johanna. japp. pepparen nummer ett.
(peppare, inte peppar som i kryddan)

har nu hängt med johanna sen typ 1 och sett på smala sussi och häng och fikat och stuff. en ytterst spontan dag. en jävligt bra dag.

nu blir det äta av.
se ya. 


Nothing Better - The Postal Service

All my words are falling short

jepp, helgen har varit en hit. jag har städat, bakat, lagat mat och fixat min systers tavlor.

japp, morotskakan var grym. nu finns det visserligen bara en bit kvar, jag tror jag ska ta den i morrn. efter skolan. som belöning för att jag ska var där så länge. kakor gör det lätt värt det. sofia och tomas gillade också min morotskaka. jag är fan grym på att baka. jag tror att mitt och elins kafé kommer bli en hit. det kommer vara så mycket gott att äta. och bra saker att läsa. och eftersom att jag prisar min kaka så måste jag också tillägga att maten också var god.

i alla fall. tavlorna till systern är nu klara. ska se i morrn i dagsljus och se om det är helt parfekt men som dom ser ut nu så är dom det. har dock inte bestämt mig för om det ska stå något i pratbubblorna/funderingsbubblorna. och jo, det är modesty blaise som dom föreställer. 



kan ju förresten säga att festen blir på lördag. den kommer bli stor misstänker jag. man får ta med vänner. jag är inte den som är den.  

nu blir det träning, jag har blivit hurtig.
over and out. 


Please Forgive Me - David Gray

I cannot guess what we'll discover

en grym vecka har det varit. tokambtiös i fråga om träning. shit, helt slut i varenda muskel.

i alla fall. onsdagen var väldigt trevlig med fika och stuff hos johanna.
torsdag var helt sjukt när man hann att både storhandla upp alla sina pengar på maxi, ta en vända till returmarknaden, skriva lite opponering och träna. och inte ett enda program missade jag. snacka om bra planering. på maxi köpte jag nog ett av mina hemtrevligaste köp någonsin. en liten kruka med 5 påskliljelökar som nu står på mitt köksbord och luktar gott. nästan läskigt hemtrevligt.

image40
förutom påskliljan gillar jag också blomman som blommar i bakgrunden. jag har nog gröna fingrar trots allt.
 
idag började som den kanske tråkigaste dagen ever eftersom det var en alladeles helt fantastiskt tråkig opponering men dagen blev snabbt ljusare och är nu mer på toppen av bra dagar. hängde med elin och johanna eftersklan och drog till corona och åt pizza. efter elin gått vid 12 tiden satt jag och johanna kvar och fikade i ytterligare 2 timmar. riktigt jäkla trevligt. nu har jag dessutom städat så det luktar gott och är fint. kvällen ska avrundas med lite målande, klistrande och spikande. och så tv så klart. så lätt en av dom bästa dagarna.

om två eller tre helger kommer syster yster upp och hälsar på. människan är galen. varje gång vi har pratat med varnadra har hon undrat om det finns någonstans där hon kan åka skidor eller skridskor. och varje gång svarar jag att jag inte vet eftersom jag inte gör sånt. och trots mina svar så fortsätter hon att fråga. så, är det någon som vet vart man kan åka längdskidor och skridskor i närheten av ålidhem? eller i alla fall på gångavstånd från ålidhem...

nu blir det lite tavel fix. btw, min kökstavla är nu klar och det slutgiltiga resultatet synes här under.. njut och begrunda min enroma kreativitet. eller nåt.

image41
ok, bilden gör den inte riktigt rättvisa samt att soffan som det står på sabbar själva intrycket lite. men det är i alla fall så den ser ut. jepp.

well. som sagt tidigare så blir det nu lite mer fix.
trevlig helg.


Soul Meets Body - Death Cab For Cutie


Play me a song to set me free

det är skitjobbigt att behöva skriva i sitt användarnamn varje gång man ska skriva ett nytt inlägg i bloggen. jag tror det är därför jag för tillfället är så avigt inställd till att skriva i den. bloggen alltså. men nu är det ju gjort för den här gången, men ni måste ju hålla med om att det är himlans omständigt. det borde ju finnas en sån där grym funktion som gör att man kan bli ihågkommen på sidan. så man slipper liksom. att hålla på och skriva sin mailadress stup i ett kan ju förstöra hela ens dag. skitjobbigt, i tell ya!

så, uppsatsen är klar nu. alltså den gemensamma. mitt bidrag är 9 olika diagram. det är helt sjukt vad mycket man kan få ut av 6 frågor. speciellt när inget är relevant överhuvudtaget, vi bara använde en massa diagram för att det tar upp utrymme i den 6-7 sidor långa rpporten som inte behöver ha någonsomhelst faktabaserad undersökning. det viktiga är att vi vet hur man gör enkäter. jag känner väldigt starkt för enkäter. när jag blir lärare så ska jag nog ha fokusering på enkäter, det är det enda mina elever ska få göra. för det är ju så grymt viktigt! absolut! helt klart! viktigare än kunskap! det viktigaste i mitt liv är nog enkäter! och diagram!

ikväll blir det träning trots förkyldning, jag tänkte ignorera näsan under 1 timme och hoppas på det bästa. antingen får jag hjärnhinneinflammation och dör efter 2 minuter eller så kansk jag får lite bättre kondtion. och kanske en muskel eller två. jag lever på hoppet.

i morrn blir det den sista finslipningen på tavlan och sen lite hylluppsättning. lite städ också har jag hört kan vara bra.

jag tänkte till helgen. fest. hos mig. japp. eller nästa helg. eller båda. kanske båda. det kan bli en hit! men fest någon gång här. pepp?

vila och tv för att ladda inför kvällens groteska aktiviteter passar bra nu så,
au revoir!


Get Me Away From Here I'm Dying - Belle & Sebastian

RSS 2.0