So tired that I couldn't even sleep

det här med nattåg är verkligen inte min grej. jag tror visserligen inte att det är någon levande människas grej men det är definitivt inte min grej.

så, på tisdagskvällen satte jag mig på nattåget mot stockholm. jag hade med mig grym musik och batterier som skulle räcka jorden runt några varv bara för att vara på den säkra sidan. jag sätter mig på min plats och känner att stolen är ganska bekväm, tror i ett svagt ögonblick att det kansek inte kommer bli så farligt trots allt. det blir lite bök i början eftersom jag hade en plats med bord och dessutom någon som satt brevid mig. så det obligatoriska mekandet med vem som ska ha sina fötter vart tog sin början. självklart, som det alltid blir, så slutar det med att vi båda sitter med fötterna under våra egna stolar så blodtillförseln till benen börjar skäras av.

när allt är på plats börjar jag lyssna på min underbara musik. i bakgrunden hör jag musiken från dom om sitter bakom mig. den suger. jag höjer.

klockan börjar närma sig 11 (
tåget gick från umeå halv 10) och jag börjar falla in i en väldigt bekvämt halvslummer där jag får sova ca. 1 minut i stöten. detta vet jag eftersom jag tittade på klockan varje gång jag vaknar av att mitt huvud faller ner. halv 12 känner jag mig helt utvilad, så där som man gör när man kommer in i andra andningen av sin övertrötthet. jag börjar ändra position på mina fötter men gör det fatala misstaget att komma lite för nära han som sitter mitt emot och måste genast dra tillbaka dom, trots att jag inte längre riktigt känner av mina tår.

jag lyssnar på musik och försöker titta ut genom fönstret. det är mörkt i tåget så man serfktiskt lite utanför av landskapet som susar förbi. jag gör under denna tidpunkt 2
(o)intressanta iaktagelser.
1. varje gång tåget kommer in i en snäv kurva så tutar det
2. tåget har typ discolampor på sidorna som verkar blinka likt ett stroboskop lite hela tiden. jag misstänker att det kan vara för att skrämma djuren eller nåt. skulle ju kunna kolla upp det men orkar verkligen inte.

i alla fall så stannar tåget helt plötligt mitt ute i ingenstans och en röst säger att godståget framför har fått fel på sitt lok så vi måste stå där i 30 min och vänta på ett annat godståg som ska hjälpa till. klockan är då typ 5 och mina ben sover och sticker om vartannat och min rygg gör så ont att jag varken kan sträcka på den eller krypa ihop. mitt huvud värker på grund av utebliven sömn och nacken känns mer som ett avlägset och riktigt dåligt skämt. vid detta tillfälle måste jag säga att det är ett under att jag inte börjar gråta. istället fokuserar jag på att räkna hur många låtar jag måste lyssna på tills tåget ska fortsätta. jag räknar minuter. musiken är inte längre särskilt bra eftersom jag råkade glömma alla extra skivor så jag har bara en med 30 låter som går på repeat. mina tidigare så fantastiska låtar är vid det här laget bara ännu en spik i min kista av ångest. pain, lots of pain!

vid 7 tiden så får jag veta att tåget är ca. 1 timma försenat vilket gör att jag måste börja på en ny nedräkning. vid det här tillfället gör jag även det stora misstaget att ta av mig hörlurarna för att använda min telefon så min syster får veta när jag ska komma fram. mina öron verker men samtalet förlöper smärtfritt. när luren är pålagd tänker lilla naiva jag att det är ganska skönt utan hörlurar ett tag och tittar förstrött ut genom fönstret. DÅ tycker människan mitt emot mig att det är ett ypperligt tillfälle att börja prata. han ställer fråga på fråga. alla precis lika ointressanta. så håller han på i kanske 5 minuter(
jag svarar så kort som möjligt, helst med ett ord om det går) innan han vräker ur sig något som jag innerligt hoppas var ett skämt. han påpekar att jag vid 5 tiden hade börjat skrika i sömnen och sen sprungt runt i tåget och skällt på folk och att han hade fått ta hand om mig och lunga ner mig. helt jävla bisarrt. speciellt då jag för det första inte låter när jag sover, för det andra sover så lätt att jag alltid vaknar om jag mot all förmodan gör ett konstigt ljud typ grymtar till och för det tredje INTE SOV PÅ HELA JÄVLA RESAN!!!

artig som jag är så ler jag lite men undrar i mitt stilla sinne om människan är en psykopat, vilket helt ärligt skulle kunna vara mycket troligt. efter hans påpekanden om mina nattliga förehavanden frågar han om jag är dansk?! när jag undrar varför han ahr fått det intrycket så säger han att det är för att jag frågar så lite. jag sa inte att det kanske kunde bero på att jag inte sovit en blund och att hela min kropp värker och att om jag i vanliga fall inte anser att det är så jävla exotiskt att komma från ett annat land (han var norrman) så tycker jag definitivt inte att det är särskilt spännande när klockan är 7 på morgonen efter en helvetisk natt. istället så säger jag försiktigt att det kanske är för att ajg är lite trött. han skrattar. jag tycker att den lilla trevligthet som han möjligtvis haft innan nu har försvunnit totalt.

jag kommer i alla fall fram till stockholm efter ett tag och träffar min syster. får nyckeln hem till dom och tar sedan pendeln. hemma hos dom sover jag sen i 5 timmar tills hennes man kommer hem. vi åker och handlar och när ida kommer så gör vi hemmagjord pizza. det är nog den godaste pizzan jag någonsin ätit. dom har en stenplatta som man ska lägga in i ugnen när man gör pizza och om man använder durumvete i degen i stället för vanligt vetemjöl så blir det helt gudomligt gott. min favvo för kvällen var 4 sorters ost.

på torsdagen åkte vi till stuttgart och hälsade på brodern och hans fru. min andra syster var redan där. när vi kom dit åt vi lite och sen sov.

på fredagen gick jag och systrarna och svågern på marknaden i stuttgart och drack starkglögg och åt bretzels. träffade brodern till lunch och sen drog vi hem lite. på kvällen blev det mat ute på ett jätte mysigt ställe i den skumma delen av staden. jag åt fläskfilé i gorgonzola ost med trüffelpasta till. vin till maten var en grym idé. efter det gick vi till en bar/lounge och drack lite drinkar. väldigt mysigt ställe. hem och sen sov.

lördagen var det besök på en vingård och lite vinprovning och sedan lite stad. maten var hemlagad och först var det kronärtskocka med vitlökssmör, trüffelsmör och vanligt lättsaltat till. huvudrätten avr en grym fiskgryta med musslor, bläckfisk, räkor och 2 eller 3 sorters annan fisk. efterrätten var plättar med grädd- och mascarpone fluff till. det var också lite vanilj i och lite madeira. och så lite hallon till det. väldigt gott.

söndagen var det hem till sverige igen och lite tapetsering hemma hos systern. sen på måndagen, alltså igår åkte jag hem till mamma och pappa i falkenberg. här är jag nu.

i dag var jag för första gngen någonsin i ullared. het sjukt stort och jävligt billigt. dom har fan allt. ganska mycket skit också men i alla fall. en hel del bra.

nu orkar jag inte skriva mer och jag kan be om ursäkt om eventuella stavfel men det tänker jag inte göra. jag är trött och ahr ont i benen. helgen har varit hur bra som helst och snart är det jul. i morrn ska jag och mamma och kanske pappa till halmstad och hälsa på hos mormor som nu har fått ett rum. veckan är späckad med aktiviteter.

nu blir det nog natt här om inte tomas helt mirakulöst loggar in och vill spela betapet.
tack och hej leverpastej.

ps. jag har kännt mitt syskonbarn sparka 2 ggr! yeah! ds.


Soul Asylum - Runaway Train

Death to my hometown

i morrn kväll sitter jag på nattåget hem till min syster och hennes man. på torsdag åker vi till tyskland och hälsar på brodern och hans fru. den andra syster ska också med. så det blir alla barn och deras respektive under helgen. känns osm om det kommer vara början på en årlig syskonträff. vilket är bra. speciellt med tanke på att vi inte träffade varandra allihopa på typ 3 år när den ena systern bodde i australien. men till helgen så. sen bär det av hem till mamma och pappa till deras nya hus för att spendera julen. jag tror det kommer bli bra jag.

har precis pyntat min lägenhet för julen. såhär dagen innan jag åker... fast jag kan ju nämna att mitt pynt utgörs av 4 julgranskulor. tänkte fixa lite glitter också men det blev inte så. men julgranskulorna är jättefina där dom hänger.

jag har faktiskt börjat följa löjligt många serier nu igen. men eftersom jag tar hem dom och ser dom på nätterna så känns det inte riktigt som om det är lika mycket slöseri med tid. däremot så inser jag mer och mer för varje serie att jag inte kommer få gifta mig med huvudrollen. jag har insett att jag har väldigt liten chans på ungefär alla. men bara för att man ska förstå så ska jag rada upp några utav huvudkandidaterna.
alltså, kändisar jag INTE kommer att få gifta mig med trots en väldigt stark vilja. men jag lever på hoppet.

image30
behöver jag ens säga något? ok, seth i OC. jag är kär. dessutom är han faktiskt het på riktigt. adam brody heter han för övrigt. (och jag kände att det var nödvändigt att skriva eftersom dom som faktiskt bryr sig redan vet och resten kan itne bry sig mindre. men wft!)

image31
jude law går alltid hem. fast ja, han är aningens gammal. men det kan man ha överseende med..

image32
japp. han är dessutom singel nu för tiden har jag hört. men han har också 2 barn. hmm.. inte riktigt min grej. men skulle han fråga så skulle jag säga ja.

image33
kanske inte den bästa skådespelaren ever eftersom han bara kan prata på ett sätt men vad tusan. tvärr så ska han tydligen ha skaffat en flickvän eller nåt. men det finns alltid någon klippa att ta ner 'na ifrån.

image34
mest för att jag har tokfastnat för bones. fast jag är ganska förtjust i dr addy också. men det är mest för att han är en liten nörd. i'm a sucker for nörds.

image35
i veronica mars är han fan söt. så han får också vara med...

det här kändes ju lite som ett utspel i total high school anda men med det här vill jag mer visa på hur bitter jag är för att jag inte får gifta mig med dom. eller får och får, det är mer att chanserna är minimala. äh, jag får väl hålla mig till krogragg och annat patrask. eller det gamla vanliga. men det duger.

nu ska jag sova eftersom jag i morgon har en del missions. som att lämna tillbaka en bok, köpa godis på nydala, lämna filmer hos ylva, duscha, hämta ut biljetter och ta en sista vända i lägenhetn för att se så jag inte glömt något. det vore ju förargeligt. höres snart homies.
over and out.


Death To My Hometown - Logh

My eyes need to rest from this light and sleep well at night

så var man klar då. japp, sista skrivet på det här. nästan i alla fall. och ändå, ändå lyckas jag inte sätta igång ordentligt förens i sista sekunden. lite anteckningar och sådär hade jag ju. men inte någon helhetbild. så hur spenderade jag gårdagen då?

jag planerade att gå upp tidigt och börja skriva så jag gick upp vid 12. jag tänkte vara ambitiös så jag satte mig vid datorn och läste lite bloggar innan jag tokfastnade i ett apspel. jag varvade apspelet en gång och sen gick jag och åt. men nu var i alla fall planen helt klar. efter oc, då jävlar. så efter oc varvade jag spelet ännu en gång(
det var inte riktigt lika tillfredsställande andra gången...). sen skrev jag(trumvirvel) 3 rader, alltså en mening som jag inte ens fick till ett slut på. sen var det ncis till vilken jag hinkade i mig kaffe och åt chokladbollar eftersom insiktsfulla jag insåg att det skulle bli en lång natt. sen skrev jag(trumvirvel nr2) 100 ord! sen blev det medium och till detta förärades jag med lite magont eftersom insiktsfulla jag inte riktigt insåg att kaffe(starkaste jag gjort hittills) och väldigt mycet socker på en halvtom mage och som dessutom inte riktigt har kaffevanan inne oftast leder till just magont. efter medium skrevs ungefär 200 ord till. nästan halvvägs där alltså. sen blev det paus för bones(man måste upprätthålla en viss livskvalité med det dödligt jobbiga schema jag har...) sen skrev jag lite till, varvade apspelet ännu en gång(tredje gången är det ganksa tråkigt, fast ljudet när ballongerna går sönder är fortfarande lite roligt..). sen skrev jag klart det. 

så vad gjorde jag inte igår?

jag har inte städat, inte diskat, inte tvättat och absolut inte sovit. eller jo, 3,5 timma. känner att jag börjar bli lite ryckig nu. ska snart gå till skolan och lämna in och sen hem och sova lite.

i andra fall så har andy nu åkt hem. samma känsla slår mig varje gång som jag haft besök och det är att det är en väldigt stor lägenhet jag bor i och direkt efter känns den onödigt stor. men den är ganska fin, eller kommer att bli i alla fall. ska bara få lite pengar först. men den har potential, tänk bara om bostaden lät folk fixa lite i dom så dom inte ser ut precis som alla andra. det hade ju varit en hit.

på tisdag bär det av till stockholm för att sedan fortsätta vidare till tyskland på torsdag med systrarna och svågern för att hälsa på brodern och svägerskan över helgen. kan bli bra även om ekonomin förutspår att jo the hanna inte kommer vara särskilt aktiv i köpsituationer. hon hoppas också att maten inte blir alltför dyr. fast det är kalrt, julklappar får man ändå handla den 21:a så...  

så ikväll blir det häng hos tomas med glögg/julmust, något chokladigtkakigt och film. kommer bli sweet. sen får jag väl fixa här hemma så det är rent när jag drar. julpyntet består fortfarande i 4 röda jullgranskulor som jag inte fått upp än. dom kostade typ 20 kronor på rusta. men eftersom ajg inte har något annat pynt så ser det väldigt fult ut vart jag än försöker hänga dom, speciellt när jag inte har en julgran. dödsstöten kom ändå när mamma skrattade då jag berättade om mitt julpynt.

i alla fall så SKA fågeln bli klar i morrn. det här börjar bli löjligt, samt att en vän ville låna overheaden över jul. ja, jag ahr en overhead hemma och nej , det är inte för att öva på lektioner eller så. det är bara för att jag ska få utlopp för mina högst tvivelaktigt estitiska småryck. 

nu skola, sen natt.
glad påsk 


Lead Me Into The Night - The Cardigans


In the middle of nowhere

ok, så den planerade utgången igår blev istället pizza och godis hemma hos elin. jävligt bra kväll måste jag säga. fast anders nya film the departed var inte riktigt så bra som man ville. eller ja, för min del var den mycket bättre än vad jag trodde men jag förstår verkligen inte varför folk gillar den så mycket. men jo, slutet rockar. pans labyrinth var bra även denna gången. måste köpa den snart. den och notes on a scandal och parfymen. då kommer jag vara glad. 

idag har jag, tomas och sofia varit ute på äventyr. det vill säga att vi har gått från ålidhem till rusta. dessutom blev det tydligen en omväg. så vi gick vid 11-11.30 typ och kom hem vid halv 6, 6. enn heldag med andra ord. fast vi gick bara en väg. den andra åkte vi buss. jag har inga bilder från själva promenaden. men jag kan avslöja att det var en mycket trevlig promenad och vi var på gott humör(
det var vi hela tiden faktiskt. kanske något trötta när vi vid äventyrets sista anhalt var inne på willys).

men, inne på rusta så fanns det som en leksaksbox med djur som man skulle färglägga. den verkade jättefin. förutom att dom i förpackningen hade gjort så att lejonet(
en hona) verkar sätta på ett annat lejon(en hane). hysteriskt roligt var detta i alla fall att se.

image24
ok, kanske inte sätta på men man ser ju att den är på väg...

så efter rusta blev det apoteket, coop, en snabbis på hamburgehaket och till sist willys. på bussen hem bestämde vi våra bästa inköp för dagen.

image25
sofias bästa var en påse med band och shit som man kan sätta på paket(här väldigt suddigt)

image26
tomas bästa var the office boxen där även julfesten finns med. jag måste säga att jag helst skulle viljat ha den..

image27
min bästa var en 20 kronors dammvippa, här begegnad som lasersvärdwannabee av tomas.

image28
image29
vi var trötta. trötta med väldans nöjda.

så efter en lång dag ute säger jag tack och hej. nu ska jag äta tacopaj och se film med andy.


Parade - The Knife

RSS 2.0