We've got a place to go when we die

har precis tittat på delar av ett program på 1:an som hette guds vänner i usa. och fy vad läskigt det var att se. som titeln kanske avslöjar lite fint så är det ett program om (förhoppningsvis) väldigt hysteriskt kristna människor i usa. det absolut värsta var nog när man fick se hur föräldrarna har med sig sina barn till stora föreläsningar där personen längst fram förklarar hur evolutionen aldrig har hänt. till sin hjälp använde dom tecknade bilder på dinosaurier. dom sa också att människan inte alls kunde varit apor förr eftersom att dom små barnens far-och morföäldrar inte såg ut som apor med glasögon eller läppstift. man hävdade också att jorden bara var några tusen år gammal. när en tjej fick frågan om varför hon trodde på skapelsen så sa hon att det lät mycket mer troligt det som stod i bibeln om syndafloden och grejer än att det var någon evolution. när man frågade dom små barnen vad dom trodde så rabblade dom upp vissa delar ur bibeln. riktigt läskigt.

sen fick man se lite bilder från stora konserter där en massa tonåringar stod och grät med mera och det enda jag kunde tänka på var ifall ingen av dom någonsin hört talas om masspsykos. eller sekt.  alltså, inget ont mot kristna, eller vilken religion man nu tillhör. dom flesta är väldigt trevliga och öppna. folk får tro på vad dom vill men det är ganska läskigt när man vill pracka på sina övertygelser på andra. och jag måste säga att det är väldigt läskigt att det finns dom som för tillfället vill få in intellegent design som en del/alternativ till evolutionsundervisningen i skolan. alltså, man vill att man ska undervisa om det som om det baserades på fakta, under biologilektionerna och naturlektionerna. absolut ska olika perspektiv finnas med i skolan men sånt som hör till en speciell religion borde faktiskt höra hemma under religionsundervisningen.

hmm, seriöst inlägg. inte alls min grej. men men, man ska väl göra sånt någon gång med.

anyway, sett på juno idag igen. hänge lite med josefine samt var hos tomas och lämnade födelsedagspresenter och sa grattis. 23 år och en dag. grattis i efterskott!

i morrn kommer ylva och ak hem. på lördag är det fest. pepp som fan!

nu blir det lite tv.
se ya


American Jesus - Bad Religion

Kommentarer
Postat av: Elin

aaa, alltså jag såg också det där och det är ju helt jävla... OTROLIGT så... näe, jag finner inte ord. Och de anklagar andra för att var inskränkta, intoleranta och outbildade!

Såg en annan dokumentär för ett tag sedan om just "intelligent design" (som tydligen slagit lite i Tyskland) där en lärare som faktiskt var UTBILDAD BIOLOG undervisade i skapelseläranunder sina biologilektioner. Det fanns liksom inte ens något alternativ. Man blir ju mörkrädd för mindre. Han hävdade även han att jorden inte var äldre än MAX 10 000 år. Jisses.



(fast sen har jag även läst på en massa hemsidor som han talpedagogen la ut på FC om hur Sverige anses vara det värsta landet i världen typ och att "de" (orkar inte definiera dem just nu) skickar hit predikanter för att "rädda" oss. Haha. Så vi i gamla svea ligger nog rätt bra till ändå. Hehe. Men den som kom hit och predikade var ju polare med han Åke Green så det var väl inte så konstigt att de såg oss som undergångna. Eller nåt. Vet inte vad jag vill komma fram till just nu skriver jag mest bara ör att skriva. en roman. eller iaf en novell. blablablabla. )



puss!

Postat av: lyol

jo, det är grymt läskigt. för ett tag sen var det ju tal om att dom(id) ville starta en friskola eller liknande. det är verkligen helt sjukt. när dom inser att folk inte går på det som står i bibeln så ändrar dom taktik. grymt läskigt. och justt att gå på små barn eller försöka få in det i skolan.



eller som slutklämmen sa i dokumentären, vi vill få tillbaka usa till "one nation under god". alltså jag är ledsen, men väldigt ofta kommer sektkänsorna krypande...

2008-06-04 @ 23:18:02
URL: http://lyol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0