All I want for christmas

så, jag har gjort en önskelista för första gången på kanske 7 eller 8 år. den är lång. hoppas jag får mycket stuff. den här julen kommer handla om att jag ska få saker. ja, jag är så ytlig. eller nej, jag vill ju umgås med familjen också. men det är lkosm bara kul i några dagar sen blir man lillasyster igen. men dom typ 2-3 dagarna precis när man kommit hem är ju helt fantastiska.

till önskelistan då. vissa av sakerna är lite för dyra men jag lever på hoppet.. men jag förväntar mig itne att jag får alla. men skräckscenariot vore ju att bara få typ SAOL och Språkriktighetsboken.

ÖNSKELISTA 2007
- en stavmixer
image15
- en säng (
minst 120, helst 160)
- spel typ alfapet, näroch fjärran och tp(
orginalet)
image17
- pussel med minst 1500 bitar
image18
- språkriktighetsboken
image20
- ljusslinga
- ljusgrej att ha på väggen (
just den på bilden är löjligt dyr för den kostar typ över 1100. för lite ljus! jisses.)
image21
- "metallpapper" från ROOM
image22
- SAOL
image19
- brödrost
- ipod med minst 6Gb, helst 8Gb
- kudde
- ramar
- symaskin
- ny stereo
- stuff från pilgrim
- brödkavel
- sil för pasta
- knivslip
- skolväska. precis som den jag har fast hel
- en snygg taklampa
- tavla tryckt på glas. (
ja, jag har fått det ifrån roomservice)
- kakfat i minst 2 våningar, gärna 3.
image23

som man kanske märkte så blev det väldigt lite bilder mot slutet men det avr för att det blev väldigt tråkigt att sitta och söka på shit. i alla fall, det här är det första utkastet på min önskelista. visst är den bra?

anyway, i dag blir det slappdag med hemmagjord potatissallad och film.  kanske möjligtvis om jag känner för det även lite träning. men det är väldigt löst planerat just nu.

nu blir det vila
slut. the end. fin.


All I Want For Christmas Is You - Play


But I'll wait for the day you will see

måste nog säga att det här har varit en av de mest meningslösa dagarna i skolan hittills. första gången det hände så är det ju förståeligt men nu har det hänt i alla fall 3 ggr. vad är det då som hänt? jo, kursinformation där kursen går ut på att skriva en uppsats. så till introduktionen är det 2 timmar avsatt tid. det första som händer är att vi får ett litet blått häfte. sen ska vi gå igenom det lilla blåa häftet. gemensamt. och helt ärligt så känns det så onödigt att man hellst bara vill spy. för det första så står precis allting som lärarna säger i häftet. och vi kan läsa. jag lovar. en annan grej är att det känns lite dumt att ha en genomgång i hur man skriver en uppsats när vi har gjort det några gånger. och vi ska dessutom bli svensklärare. kan vi det inte vid det här laget så är det något allvarligt fel. på riktigt. fast sen så väger kerstin upp det hela. hon rockar. jag ska bli som henne när jag blir stor.

i alla fall så har jag besök den här veckan. hur bra som helst. dock så blir man väldigt pank eftersom man faktiskt måste anstränga sig när det kommer till mat. man kan liksom inte bara ta en macka när man blir hungrig utan måste som laga mat.

något utav det bästa ever måste nog ändå vara brevet jag fick idag. det var från bostaden. det stod att jag kunde vänta mig en hyreshöjning i januari. men jag kan ju vara lugn. den här gången kommer dom bara höja med max 200/månad. i augusti eller när det nu var så var det ju 250 som dom höjde. så, totala hyran efter höjningen kan alltså komma att bli 4500. oc då har jag alltså mitt studielån att leva på. visserligen får jag bostadsbidrag men i alla fall. och ja, jag bor i en STUDENTlägenhet. uppenbarligen så uppskattar dom inte människor som bor själva i en tvåa. men vad ska man göra när köerna är för långa för att få en etta och man helst inte vill kasta bort sina 2 år eller mer på ett studentrum. gah! varför?!

i morrn blir det häng här med elin, malte, tomas? och sofia? och ylva? och anders. det blir film. jag har köpt 4 nya nu. försökte hitta pans labyrinth eftersom den är så himla fin men den fanns inte där än. men ska nog köpa den i december så fort det är efter jul. 

nu ska jag tracka tomas så han komemr till datorn och spelar betapet med mig. 
över and ut.  


You Can't Say No To Me - Tiger Lou

I'm a wild light blinding bright

så, var ju meningen att jag skulle skriva tenta. istället har jag diskat, damtorkat, damsugit, våttorkat och gått ut med groteska mängder sopor. och efter allt deta så luktar det MAT i min lägenhet. jag vill ju att det ska lukta rent! det är ju därför man använder rengöringsmedel.

i alla fall, i morrn ska tentan vara inne och jag har inte börjat ännu. varje gång det är något sånt här som ska göras så blir jag lika impad av min fantastiska framförhållning. jag är fantastisk. 

håller på med min fågel som ska upp på väggen men som med alla annat jag gör så blir det inte riktigt som jag tänkt mig.  nu har jag en halvfärdig ful fågel på väggen samt otaliga hål så även om jag skulle vilja så kan jag inte ta bort den. grattis jo-hanna!

image12
orginalbilden, man ser ju att den har potential

image13
fågeln ritad i sträck på papper. ser ju fortfarande ut som om den skulle kunna funka

image14
fågeln på väggen. en sån total flopp. fan!

i morrn kommer i alla fall andy upp igen. ska bli kul. en hel vecka ska han stanna i alla fall har han sagt, så nu jävlar ska det bli filmhäng tills jag spyr. hoppas att det blir längre. sen är det bara någon vecka eller två tills jag drar till min bror i tyskland. yey!

jag har i alla fall kollat igenom typ alla one tree hill avsnitt nu. jag är en sucker för high school drama! helt underbart. men en sak som man faktiskt kan säga till deras försvar är att dom har grymt bra musik.
(även om jag var det förr så är jag inte längre kär i typ alla i one tree hill... till mitt försvar måste jag ändå säga att jag alltid är kär i minst en i varje serie jag följer, och det är många.)

image11


men andra ord har jag för tillfället en av dom mest ultimata låtlistorna just nu på datorn. seriöst. jag är allvarlig. jag är medveten om att detta händer så pass sällan att man inte riktigt kan tro det. men lyssna på dom. låtarna är väldigt bra. jag säger 10 här. och man kommer inte ångra sig om man tar hem dom och lyssnar på dom.
1. stay away - the honorary title
2. running up that hill - placebo
3. times like these - foo fighters
4. paper planes - m.i.a.
5. us - regina spektor
6. fair - remy zero
7. non-beliver - la rocca
8. they - jem
9. commercial for levi - placebo
10. samson - regina spektor
och nej, det är inte så att låtarna ligger i braighetsordning...

nu blir det tv och sen lite rengöring av själv.
over and out.

förresten, grattis mamma på 62 års dagen!
(inte för att hon någonsin skulle läsa men i alla fall. inte för att hon inte vill för det vill hon nog, men adressen är för henne okänd.)


Times Like These - Foo Fighters

Where is my mind

ok. först måste jag spy lite galla över den där jävla reklamen för kellogs allbran eller hur det nu stavas. kelloggs allbran med FIBER. så det finns alltså en enda fiber i hela jävla paketet? är det bara jag eller heter det inte FIBRER när det är i flertal? eller? det måste det ju göra. som det är nu så säger dom att det är en fiber. fast utan en. utan den har fiber. men det funkar ju inte. skitstörande!

min fläkt är den sämsta någonsin. allt kommer in i lägenheten. så nu har jag ännu en grej som jag ska klaga på hos fucking jävla (
valfritt könsord insätts här) bostaden.
1. mittentvättmaskinen stänger av sig själv mitt i tvättprogrammet så man får smutsig blöt tvätt i överraskning när man kommer ner för att torka allt. det har nu hänt ca. 3 ggr.
2. torkskåpen stänger av sig själva när tvätten är ljummen för att dom inte fattar att värme inte är samma sak som torrt.
3. det luktar avlopp i omgångar inne på min toalett.
(och nej, det är inte efter det att jag har besökt den...)
4. fläkten.
jävla
(valfritt könsord) bostaden!

med dom här sakerna sagda måste jag ändå tillägga att jag är ovantligt glad nu för tiden. lite ensam men glad. alltså inte ensam att jag saknar vänner men i och med att inneboenden flyttade ut så blev det mycket lugnare i lägenheten och nu vill jag hem till mina mysiga föräldrar och kramas. jag saknar min familj. men det är inte så farligt. har saker att sysselsätta mig med.

något som får mig på extra bra humör är när dom piffiga brudarna
(ni vet alla hur dom ser ut) kommer och försöker gå i nedförsbacke med sina klackstövlar som inte har några räfflor på sulan what so ever. helfestligt att se på dom när dom halvspringer på isen som små bambi wannabees. helfestligt i tell ya! fast det är faktiskt festligt oavsett vem det är som halkar omkring men det är lite extra festligt när personen i fråga har ansträngt sig bara för att se bättre ut än alla andra. lite benny hill humor nästan.

har också börjar uppskatta minusgraderna eftersom isen inte är lika hal lägre. när det är plusgrader så är det alltid sådär äckligt halt att det knappt går att röra sig, allra värst när det är ett lager med snö eller vatten ovapå. livsfarligt. men när det är minusgrader s är det istället en sån där sträv halka som inte är lika lurig. jag gillar den sträva halkan. det gör mitt liv så mycket enklare. speciellt då jag inte har pengar att köpa ett par vinterskor utan måste springa omkring i mina vår och sommarskor.

har dessutom kommit på det bästa uttrycket någonsin. det är väldigt skönt att säga och det gör att man aldrig behöver stå för något man säger. helt fantastiskt. och vilket är då uttrycket? jo, det är: därmed inte sagt... me älskar it. jag gillar det så mycket att jag från och med nu ska ha med det  alla tentor och hemuppgifter jag skriver. ska även försöka att få med det minst en gång i det jag ska göra i helgen. samt i sigrells tenta som är nästa vecka
?(har ärligt talat ingen aning med det visar sig alltid.)

i måndags så kom jag som vanligt på att den här veckan skulle bli en sund en så istället för att gå på det vanliga pumppasset så tog jag och malin en promme till maxi där jag köpte kakor, ostbågar(den goda sorten), fluff och lite godis. på tisdagen blev det lite kondition men det var så tråkigt så jag orkade bara en halvtimme innan jag började lägga märke till att alla luktade äckel och gick. fikade med elin på kvällen. malte var helt galen. ska nog försöka göra ett ryck i morgon på stepmuskel eftersom min tänkta sundhet gick och tokdog.

image10
fluff är marshmallowsmet på burk. hur gott som helst. kan framkalla enorm mätthet och smått illamående vid överdriven konsumtion. men det är det värt!

f.ö. så är jag verkligen jättedålig på alfapet och betapet. men nu jävlar ska jag träna så jag kickar ass snart. första omgången kom jag näst sist och andra kom jag näst först. det känns som om a-k, ylva, robin och tomas alla har grymt mycket bättre ordkunskap än vad jag har. men som sagt. träna! ska nog önska mig SAOL i julklapp så jag blir oövervinnerlig.

nu natt och i morgon gruppmöte.
bon nuite!


Where is my mind - Pixies

The mess we're in

jag är inte nykter. min lägenhet ser förjävlig ut. jag ska äta och sen sortera

i morrn ska jag fixa så det blir fint igen



04:34
nu har jag torkat alla bord, plockat ihop alla glas och burkar och flaskor, rensat avlopp
(det är förvånansvärt mycket lättare när man är lite glad), duschat, diskat och bäddat rent. (jag hatar att sova i smutsika lakan) i morgon ska jag damsuga, våttorka, panta och slänga stuff. samt äta pizza och se på film. men nu blir det natt. sov gott mina vänner. nästa vecka ska bli hurtig som fan!


The mess we're in - PJ Harvey

Me and my big ideas

var i kön på ica förut ikväll vid kanske 7 tiden. framför mig står 3 personer och bakom mig är standardlånga fredagskön. när bruden bakom mig har stått i kön i 30 sekunder börjar hon sucka och stöna för att så tydligt som möjligt visa att hon tycker att det tar för lång tid. efter 30 SEKUNDER! PÅ EN FREDAG! vad fan ahde hon väntat sig?! ibland blir jag verkligen konfunderad över folk och deras problem. spciellt när dom känner att dom behöver visa och gärna ta ut sin puttiga frustration över alla andra. gah! det är sånt som kan förstöra en hel dag.

kommenterade nyligen i en blogg om vad mina köra syskon utsatte mig för när jag var yngre bara för att dom kunde. så kan ju lika gärna skriva det här med för tusan. så,

tips på vad man kan göra mot sina småsyskon för att själv få ett bekvämare liv
1. när dom är rikigt unga kan man lura ifrån dom godis på väldigt enkelt sätt. säg bara att dom FÅR en godis av dig om du kan ta x- antal av dom. det finns faktiskt inget barn som kan motstå tanken på att FÅ godis. och när dom väl inser att du har tagit deras 10 bitar mot en enda så är det redan försent. men jag kan också säga att det bara funkar ca 3 ggr...

2. vid längre bilresor så se till att lura i barnet att polisen är utanför och att man bara får sitta t.ex. 3 pers
(antalet kan variera efter syskonskara och behov av bekvämlighet) i baksätet så han eller hon måste sitta på golvet. när det yngre syskonet frågar om dom är borta så svara nej. det funkar i minst 4 timmar, jag lovar.

3. ljug så mycket du vill om det gagnar dig. dom har ändå ingen chans att kolla upp alla fakta.

4. eftersom småsyskon verkligen ser upp till sina äldre syskon kan man få dom att göra väldigt mycket utan att ifrågasätta. som att gå ärenden och passa upp på en.

ok, det var faktiskt allt jag kan komma på just nu men det finns definitivt mer.

i alla fall så verkar det sopm om alla mina lägenhetsprojekt håller på att gå åt helvete. jag som hade så många fina planer på vad man kunde göra för att få det fint här. men jag har itne lyckats hitta någon krukagrej till mina ljusblommor. den bild som jag äntligen hittat till min vägg blir inte riktigt som jag tänkt samt att det tar mycket längre än vad jag hade planerat. så nu sitter jag med en massa hål i väggen varav hälften har en nål i sig. inte så snyggt. inte heller kommer jag hinna få upp alla bilder i sovrummet utan det kommer se ut som en lagerlokal ett tag till.

image9
en john bauer (om det är så det stavas) bild som jag ska ha upp i sovrummet över skivhyllan.

i morrn blir det städ till bristningsgränsen samt omflyttning av möbler. jag tror det kommer ta en evighet att få klart. sen blir det fest. jag tänkte att en bra idé nu när jag äntligen har fått min lägenhet för mig själv så ska jag ha sönder den totalt med en fest. jag misstänker att det kommer bli väldigt många men vad tusan. kul lär det ju bli i alla fall. verkar som om nästan alla i klassen ska komma och nästan alla har med sig minst en vän.

nej, nu blir det dags för natt. måste ju upp och piffa till hemmet och mig själv i morrn.
over and ut

f.ö. inneboenden är ute nu. jag är glad!


Me and my big ideas - Tears for Fears

You're gonna be sorry you were ever born

så, vad har hänt jo the hanna?
jo, idag har jag tränat. jag rockade. med rockade så menar jag att jag kunde ALLA steg från början på stepmuskeln. tyvärr så innebär detta kunnande också att det var äckligt jobbigt så jag dog. eller nej, självklart inte blev bara jävligt trött. men step muskel är nog min bästa hittills. tisdagar och fredagar. jag kommer bli så himla fitt.

annars?
jo, lite grann väntar jag väl på att min inneboende ska flytta ut. eftersom atg-ombud tydligen är ett helt främmande fenomen för vissa och att biljetten inte hade en c/o adress så kom den inte fram vilket resulterade i en halv vecka mer än vad som var tänkt från början. men i morrn, då jävlar. då får jag min lägenhet igen. och det kommer bli så himla fint. jag är helt säker på det. men den sista detaljen har jag ännu inte införskaffat, det får bli efter kul. det är en jättefin ljusslinga som jag såg hos min vän matilda. jag är helpepp.

image8
kan oftast hittas vid kiosker, pressbyrån eller typ överallt....

så, vad stör vi oss på idag då måntro?
såhär va. jag har redan avreagerat mig på tuggandet med öppen mun men det är så groteskt att det förtjänar lite mer äckel slängt över sig. det är faktiskt jätteäckligt när man inte kan hålla käften stängd. och om du känner att det är svårt att få läpparna att sitta ihop så kanske du kan fundera över att äta maten i något annat rum där ingen finns. eller bara dela ut öronproppar till alla runtom och sen vända dig om så du sitter med ryggen emot.

jag har också lite fobi för när folk harklar sig sådär som man tänker sig att gubbar gör. då man hör hur snoret och slemmet börjar sin vandrig precis där gränsen går för att det itne ska gå att få upp igen och hur det sedan reser hela vägen upp i halsen för att slutligen landa i munnen.
(och här kan metoden variera, jag personligen har allra svårast för när människor inte spottar ut det på en gång utan håller det i munnen ett tag) slutligen spottas det ut eller sväljs igen och det är så äckligt. på riktigt. riktigt groteskt.

lite av samma sak gäller när det kommer till att snyta sig. då menar jag inte som folk gör mest i lite papper utan när man bara fräser rätt ut. helst torkas det då bort med en vante eller handen som självklart kommer ta på minst ett offentligt handtag innan den tvättas. så snälla, börja hissa snoret och vänta snällt tills du hittar en bit papper som du lugnt kan släppa lös och trycka på i.

ja, det var nog allt. nu ska jag se på dom desperata brudarna, fortsätta föra över filer och äta lite bullar.
god kväll.
bon soir

f.ö. folk som inte kan hålla munnen stängd vid förtäring borde fan få ett livstids förbud mot tuggummi.


My boyfriend's back - The Raveonettes

The sweetest goodbye

idag var det sista avsnittet av den absolut bästa serien någonsin. skins är en engelsk serie om ett gäng 17 åringar och den är riktigt bra. men samtidigt så är jag helnöjd över att det bara finns 9 avsnitt av den. 9 helt underbara avsnitt. ska köpa serien på dvd när den kommer ut bara för att man blir så lycklig av den. hade jag inte haft min inneboende här(som för övrigt flyttar ut på söndag!) så skulle jag ha gråtit floder.

image6
bästa serien ever. på riktigt.

varför var inte mitt liv spännande när jag var 17? om jag inte kunde få leva och röka på i england så kunde jag väl minst ha fått varit en cheerleder i usa. är det verkligen för mycket begärt?! tydligen eftersom jag fick växa upp i idyllen söderköping där det typ inte fanns några problem överhuvudtaget med en jättebra familj och en hel del vänner. precis som man egentligen ville ha tandställning, glasögon och MINST ett ben i kroppen brutet så folk tyckte synd om en och man fick ett coolt gips eller så. jag ville alltid ha gips när jag var liten. tyckte det var grymt coolt. jag älskade när man fick en stukning light och fick ha bandage. ibland kunde jag också gå ut på baksidan och medvetet bränna mig på brännässlor bara för att få plåstra om mig lite. visserligen berodde det lite på att jag tyckte så mycket om lukten av sprit som fanns på några våtservetter som vi hade hemma som man skulle använda på brännsår. (ja, jag var jätteskum när jag var liten..) samt den smärtstillande och svalkande känslan de gav.


om man plockar toppen (den som är ljusgrön) precis när nässlorna är alldeles nya så kan man koka soppa som smakar nästan precis samma som spenatsoppa. kick-ass gott med andra ord!(speciellt med ett kokt ägg och lite korvbitar i.)

något jag verkligen INTE gillade var dck att få stickor. eftersom min mamma är sjuksköterska så var hon inte så försiktig när hon skulle pilla ut den lilla jäkeln så det slutade alltid med att jag satt och grät och typ hyperventilerade medan mamma grävde runt i fingret med en nål och om jag sa något högt så var den enda kommentaren man fick "sluta sjåpa dig" eller "det går över tills du gifter dig". min mamma är fantastisk på alla sätt och vis utom just när hon ska pilla ut stickor. eller om man slog sig och började blöda men utan att vara särskillt farligt. eftersom hon faktiskt visste när det kunde vara någon fara så fick man ingen sympati för småsaker. men när det verkligen gäller, då jäklar.

i morrn blir det sovmorgon, skola, epp, lite målande och lite tv. (med lite tv menar jag från ungefär klockan 6-7 tills det att jag ska sova vid kanske 2.. tänkte bara klargöra det eftersom det på senare tid har visat sig att jag inte riktigt har samma uppfattning om lite eller mycket tv som alla andra)

nästa lördag blir det fest här. jag har misstankar om att den kommer bli groteskt stor men det är bara bra. känns som det är dags för en mega fest nu. måste bara fixa lite i lägenheten så det itne ser ut som en lagerlokal.

nu blir det tv och sen natt.
adios amigos

RSS 2.0